Мета курсу – удосконалення знань, одержаних студентами при вивченні товарознавства продовольчих товарів, з оцінки та контролю якості продовольчих товарів, удосконалення умінь та навичок роботи із стандартами, поглиблення знань з основ стандартизації з метою формування та розвитку творчого підходу до рішення проблеми, виникаючих у практичній діяльності.
З метою набуття студентами вміння та навичок передбачено проведення практичних занять, які сприяють більш повному розкриттю здібностей студентів, активізують мислення. Спонукають студентів регулярно працювати з літературою.
Відповідно до навчального плану передбачено самостійне вивчення окремих тем з дисципліни, нормативних документів, Декретів Кабінету Міністрів України, Закон України в галузі стандартизації, метрології, сертифікації.
Майбутній спеціаліст після вивчення курсу повинен знати:
-Науково-методичні основи стандартизації;
-Основні положення практики з стандартизації;
-Методи оцінки якості, принципи управління якістю продукції;
-Мету, види, завдання сертифікації продукції, порядок її проведення;
-Основи стандартизації засобів і методів виміру.
Уміти:
-Визначити категорії і види нормативних документів;
-Самостійно вирішувати наукові та виробничі завдання щодо управління якості продукції;
-Розвивати метрологічне забезпечення виробництва, використовувати стандарти;
-Організувати проведення сертифікації продукції;
-Виявляти фактори, що впливають на якість продукції, визначити показники якості, оцінювати якість продукції.